BSO Heesch – locatie HVCH

‘Thuis op de (voetbal)club’, d谩t is waar De Voetbal BSO voor staat! Een uitdagende plek waar kinderen zelf invulling aan hun vrije tijd mogen geven. Locatie Heesch biedt ruimte aan 38 kinderen welke zijn onderscheiden in twee basisgroepen: De Donderstenen (4- t/m 6 jaar) en De Doerakken (vanaf 7 jaar). Kinderen ervaren een divers activiteitenaanbod met o.a. hockey, basketbal, tekenen en bakken. De locatie kenmerkt zich door een mooie binnenruimte met knutseltafels, een zithoek groot scherm om soms een film op te kijken of op de Wii te spelen, een tafeltennistafel en poolbiljart. Van binnen is goed zicht op het speelveld buiten en er kan lekker in de speeltuin worden gespeeld.

Volg ons op Instagram

Wij staan voor een optimaal vrijetijdsklimaat waar kinderen buiten hun directe schoolomgeving in alle vrijheid (buiten) kunnen spelen. Hierbij zoomt de betrokken begeleiding dagelijks in op de behoeftes van de kinderen. Wij stimuleren en moedigen aan.

Bij De Voetbal BSO hechten we veel waarde aan kinderinspraak en autonomie. Door middel van periodieke (speelse) kindvergaderingen betrekken we alle kinderen bij o.a. het opstellen van gezamenlijke omgangsregels en het activiteitenaanbod. Die unieke, fijne omgeving cre毛ren we samen. De Voetbal BSO zijn wij en is van ons allemaal!

We vinden het belangrijk om kinderen gezonde voeding aan te bieden en streven bewustwording van de waarde van gezonde voeding na. Ons voedingsaanbod is gebaseerd op adviezen van het Voedingscentrum. Het eten met regelmaat en variatie is hierin van groot belang. Wij nemen immers de zorg voor het kind tijdelijk van ouders over en hechten daardoor veel waarde aan een goed eigen voorbeeld van onze groepsleiding.

De onderstaande producten bieden wij de kinderen aan;

 • Diverse soorten fruit;
 • Diverse soorten rauwe groentes;
 • Met name volkoren producten: brood, ontbijtkoek en crackers;
 • Meest gezonde beleg:聽 jam, kipfilet, honing, 30+ kaas, gestampte muisjes, zuivelspread, ham etc.;
 • Gezonde dranken: licht aangemaakte limonade, 聽water of halfvolle melk.

Tegenwoordig beweegt jeugd niet alleen te weinig, maar vaak ook te eenzijdig. Dit is een maatschappelijk probleem dat gevolgen heeft voor belangrijke zaken zoals gezondheid, algehele vitaliteit en creativiteit. Diversiteit in bewegen is een belangrijke pijler binnen ons sport- en spelaanbod. Kinderen maken bij De Voetbal BSO beter kennis met diverse sporten zoals (knots)hockey, basketbal, volleybal, tennis en judo. Deze sporten vormen de basis voor een breed motorische ontwikkeling. De dagelijkse spelvormen zijn afgestemd op de specifieke leeftijdskenmerken van de op de dag aanwezige doelgroep en vormen zodoende een goede aanvulling op de reguliere trainingen op de club.

Door de zelfstandige verzorging van vervoersmiddelen zijn we in staat er veel op uit te trekken voor leuke uitjes! Zo gaan we geregeld naar Elcerlyck en Okido in Oss, het speelbos in Uden, Docus de Das in Schaijk, Monkey Town in Veghel en brengen we uiteraard ook een bezoek aan leuke speelplekken in Heesch zoals diverse speeltuinen, Marvy’s Speelwereld en buitenzwembad ’t Kuipke.

In de zomervakantie gaan we o.a. naar The World of Dino’s, krijgen we een basketbalclinic van echte professionals en gaan we naar PSV voor een stadiontour!

Als extra service bieden wij een dagverse avondmaaltijd aan voor kinderen die naderhand direct aansluiten bij de training op de club. Met het aanbieden van een avondmaaltijd streeft De Voetbal BSO naar de verzorging van rust voor zowel ouder als kind. Het moment van ophalen van de BSO, terug naar huis om te eten en vervolgens direct naar de training vertrekken wordt doorgaans als stressvol ervaren, hetgeen wij op deze wijze weg proberen te nemen. De kosten van een warme, dagverse avondmaaltijd bedragen 鈧4,50.

Aan het einde van de schooldag worden de kinderen door onze medewerkers opgehaald bij hun basisschool. Wij halen kinderen van de volgende basisscholen op:

Heesch

 • De Toermalijn, De Kiem, Emmaus en Delta in Heesch;
 • De Beekgraaf en ’t Maxend in Nistelrode;
 • Elzeneind, Pius X, Sterrebos en De Blinkerd in Oss.

Wij moedigen kinderen aan om, wanneer zij dit kunnen en van ouders mogen, zelfstandig naar onze BSO te fietsen. Het is een mooie stap naar (meer) zelfstandigheid en verantwoordelijkheid en het ontlast ons vervoersplan waardoor wij meer kinderen een plek op De Voetbal BSO kunnen bieden!

Hiervoor zal gebruik worden gemaakt van taxi’s en (bedrijfs)auto’s. Er kan kosteloos gebruik worden gemaakt van de ophaalservice. Zit je kind op een andere basisschool? Informeer dan even naar de mogelijkheden door contact te leggen via het contactformulier.

Om ouders zo goed mogelijk te informeren en betrekken bij De Voetbal BSO hechten wij waarde aan onderstaande zaken:

De Voetbal BSO is, buiten de bekende offici毛le聽feestdagen, van maandag t/m vrijdag in zowel schoolweken als vakanties geopend. Bij voldoende vraag aan VSO zal tijdens schoolweken ook voorschoolse opvang worden aangeboden.

Openingstijden:

 • Schoolweken:
  maandag聽 聽14.00 uur – 18.30 uur
  dinsdag聽 聽 聽 14.00 uur – 18.30 uur
  woensdag聽 聽12.00 uur – 18.30 uur
  donderdag聽 14.00 uur – 18.30 uur
  vrijdag聽 聽 聽 聽 聽08.30 uur – 18.30 uur
 • Schoolvakanties: dagelijks 07.30 uur tot 18.30 uur

Binnenweg 1, 5384 RE, Heesch

De Voetbal BSO vestigt zich op de begane grond in het clubhuis van voetbalvereniging H.V.C.H. 聽Doordat de locatie zich buiten de schoolomgeving bevindt zullen zij een zo-maximaal-mogelijk-vrijetijdsgevoel ervaren. De groepsleiding streeft ernaar een 鈥榯weede thuis鈥 te cre毛ren. De Voetbal BSO zal buiten sportmaterialen uiteraard zorg dragen voor afwijkende sport- en spelmaterialen, teken- en knutselbenodigdheden, tijdschriften en stripboeken. Buiten maken we gebruik van het kunstgrasveld, het pannaveldje en ook op de (stenen) buitenplaats kan worden gespeeld. Uiteraard hoef je geen lid te zijn van H.V.C.H. om naschools lekker bij De Voetbal BSO te komen spelen!

Lrkp聽 324000686
Telefoon聽 06 – 13 71 67 59
Email聽

Dagritme

We hechten in school- 茅n vakantieweken veel waarde aan het verzorgen van ritme en structuur聽 gedurende de dag.

Activiteiten

We hebben een gevarieerde themaplanning samengesteld met aandacht voor diverse sporten.

Kon ik vroeger maar naar zo’n Voetbal BSO!

Lees meer “Kon ik vroeger maar naar zo’n Voetbal BSO!”

Melanie Bross - speelster Jong Oranje en PSV, oud-speelster H.V.C.H.

Het is belangrijk dat kinderen meer en gevarieerd bewegen. Voetbal is een mooi middel

Lees meer “Het is belangrijk dat kinderen meer en gevarieerd bewegen. Voetbal is een mooi middel”

Niels Voet - Jeugdtrainer N.E.C. O11

Sport en spel op de BSO dragen bij aan de persoonlijkheidsontwikkeling van kinderen

Lees meer “Sport en spel op de BSO dragen bij aan de persoonlijkheidsontwikkeling van kinderen”

Alwies Hendriks - Psychomotorisch trainer

Een mooie toevoeging op het trainen en spelen bij onze club

Lees meer “Een mooie toevoeging op het trainen en spelen bij onze club”

Roy Vissers - aanvoerder H.V.C.H. 1

De basisschooltijd is een belangrijke periode voor het ontwikkelen van motorische vaardigheden

Lees meer “De basisschooltijd is een belangrijke periode voor het ontwikkelen van motorische vaardigheden”

Thom van Berkel - Jeugdtrainer FC Utrecht O10

De Voetbal BSO is een aanwinst voor Heesch en omgeving!

Lees meer “De Voetbal BSO is een aanwinst voor Heesch en omgeving!”

Anne Leijen - aanvoerster H.V.C.H. VR 1

Veevuldig sporten en bewegen zal eveneens leiden tot verbeterde schoolprestaties

Lees meer “Veevuldig sporten en bewegen zal eveneens leiden tot verbeterde schoolprestaties”

Bart van Rooijen - co枚rdinator onderbouw Vitesse

Slide We hebben nog enkele plaatsen beschikbaar! RONDLEIDING AANVRAGEN DIRECT INSCHRIJVEN

Slide We hebben nog enkele plaatsen beschikbaar! RONDLEIDING AANVRAGEN DIRECT INSCHRIJVEN