BSO Alverna – locatie  vv Alverna

‘Thuis op de (voetbal)club’, dát is waar De Voetbal BSO voor staat! Een uitdagende plek waar kinderen zelf invulling aan hun vrije tijd mogen geven. Locatie Alverna biedt ruimte aan 44 kinderen welke zijn onderscheiden in twee basisgroepen: De Donderstenen (4- t/m 6 jaar) en De Doerakken (vanaf 7 jaar). Kinderen ervaren een divers activiteitenaanbod met o.a. hockey, basketbal, tekenen en bakken. De locatie kenmerkt zich door een mooie binnenruimte met knutseltafels, dartborden, een groot scherm om soms een film op te kijken en een toffe airhockeytafel. Van binnen is goed zicht op het speelveld buiten.

Volg ons op Instagram
Vandaag schoten alle boeven en bandieten in Wijchen opeens snel onder de tafels en achter prullenbakken... De politie stond voor de deur! 🙃

Gelukkig kwamen ze op onze uitnodiging en niet om arrestaties uit te voeren. Stoere agenten kwamen langs om te laten zien hoe tof het is om voor de politie te werken en hiermee burgers in nood te helpen. Wat fijn dat zij er zijn en doen wat ze doen! 👍

Bedankt @politie_wijchenheumen!🫶

#devoetbalbso #time4skills #sporten #voetbal #bso #buitenschoolseopvang #meerbewegen #spelen #hvch #Heesch #Oss #Schaijk #Nistelrode #svAWC #Wijchen #svspero #Elst

Vandaag schoten alle boeven en bandieten in Wijchen opeens snel onder de tafels en achter prullenbakken... De politie stond voor de deur! 🙃

Gelukkig kwamen ze op onze uitnodiging en niet om arrestaties uit te voeren. Stoere agenten kwamen langs om te laten zien hoe tof het is om voor de politie te werken en hiermee burgers in nood te helpen. Wat fijn dat zij er zijn en doen wat ze doen! 👍

Bedankt @politie_wijchenheumen!🫶

#devoetbalbso #time4skills #sporten #voetbal #bso #buitenschoolseopvang #meerbewegen #spelen #hvch #Heesch #Oss #Schaijk #Nistelrode #svAWC #Wijchen #svspero #Elst
...

30 0

Wij staan voor een optimaal vrijetijdsklimaat waar kinderen buiten hun directe schoolomgeving in alle vrijheid (buiten) kunnen spelen. Hierbij zoomt de betrokken begeleiding dagelijks in op de behoeftes van de kinderen. Wij stimuleren en moedigen aan.

Bij De Voetbal BSO hechten we veel waarde aan kinderinspraak en autonomie. Door middel van periodieke (speelse) kindvergaderingen betrekken we alle kinderen bij o.a. het opstellen van gezamenlijke omgangsregels en het activiteitenaanbod. Die unieke, fijne omgeving creëren we samen. De Voetbal BSO zijn wij en is van ons allemaal!

We vinden het belangrijk om kinderen gezonde voeding aan te bieden en streven bewustwording van de waarde van gezonde voeding na. Ons voedingsaanbod is gebaseerd op adviezen van het Voedingscentrum. Het eten met regelmaat en variatie is hierin van groot belang. Wij nemen immers de zorg voor het kind tijdelijk van ouders over en hechten daardoor veel waarde aan een goed eigen voorbeeld van onze groepsleiding.

De onderstaande producten bieden wij de kinderen aan;

 • Diverse soorten fruit;
 • Diverse soorten rauwe groentes;
 • Met name volkoren producten: brood, ontbijtkoek en crackers;
 • Meest gezonde beleg:  jam, kipfilet, honing, 30+ kaas, gestampte muisjes, zuivelspread, ham etc.;
 • Gezonde dranken: licht aangemaakte limonade,  water of halfvolle melk.

Tegenwoordig beweegt jeugd niet alleen te weinig, maar vaak ook te eenzijdig. Dit is een maatschappelijk probleem dat gevolgen heeft voor belangrijke zaken zoals gezondheid, algehele vitaliteit en creativiteit. Diversiteit in bewegen is een belangrijke pijler binnen ons sport- en spelaanbod. Kinderen maken bij De Voetbal BSO beter kennis met diverse sporten zoals (knots)hockey, basketbal, volleybal, tennis en judo. Deze sporten vormen de basis voor een breed motorische ontwikkeling. De dagelijkse spelvormen zijn afgestemd op de specifieke leeftijdskenmerken van de op de dag aanwezige doelgroep en vormen zodoende een goede aanvulling op de reguliere trainingen op de club.

Door de zelfstandige verzorging van vervoersmiddelen zijn we in staat er veel op uit te trekken voor leuke uitjes! Zo gaan we geregeld naar Docus de Das in Schaijk, de Overasseltse vennen, De Leemkuil in Nijmegen, voor een leuke kinderfilm naar de bioscoop en een potje tennissen. Uiteraard brengen we ook een bezoekje aan leuke speelplekken in Wijchen zoals diverse speeltuinen, Monkey Town en De Blije Dries.

In de zomervakantie gaan we o.a. naar The World of Dino’s, krijgen we een basketbalclinic van echte professionals en gaan we naar PSV voor een stadiontour!

Als extra service bieden wij een dagverse avondmaaltijd aan voor kinderen die naderhand direct aansluiten bij de training op de club. Met het aanbieden van een avondmaaltijd streeft De Voetbal BSO naar de verzorging van rust voor zowel ouder als kind. Het moment van ophalen van de BSO, terug naar huis om te eten en vervolgens direct naar de training vertrekken wordt doorgaans als stressvol ervaren, hetgeen wij op deze wijze weg proberen te nemen. De kosten van een warme, dagverse avondmaaltijd bedragen €4,50.

Wijchen

 • In de opstartfase van De Voetbal BSO Wijchen zullen wij bij de grotere scholen in Wijchen vervoersmiddelen in eigen beheer verzorgen;
 • Ten aanzien van de overige scholen trachten wij per 4 aangemelde kinderen op eenzelfde dag professioneel taxivervoer te verzorgen.

Wij moedigen kinderen aan om, wanneer zij dit kunnen en van ouders mogen, zelfstandig naar onze BSO te fietsen. Het is een mooie stap naar (meer) zelfstandigheid en verantwoordelijkheid en het ontlast ons vervoersplan waardoor wij meer kinderen een plek op De Voetbal BSO kunnen bieden!

Hiervoor zal gebruik worden gemaakt van taxi’s en (bedrijfs)auto’s. Er kan kosteloos gebruik worden gemaakt van de ophaalservice. Zit je kind op een andere basisschool? Informeer dan even naar de mogelijkheden door contact te leggen via het contactformulier.

Om ouders zo goed mogelijk te informeren en betrekken bij De Voetbal BSO hechten wij waarde aan onderstaande zaken:

 • Een uitvoerige kennismaking voorafgaand aan de plaatsing;
 • Korte gesprekjes als je je kind op komt halen;
 • Twee keer per jaar een 10-minutengesprek;
 • Een keer per jaar een gezamenlijke ouderbijeenkomst;
 • Wij bieden iedere ouder de ruimte zichzelf aan te melden voor een vijfkoppige oudercommissie;
 • Je ontvangt een maandelijkse nieuwsbrief per e-mail:

Locatie Alverna is, buiten de bekende officiële feestdagen, op maandag, dinsdag en donderdag in schoolweken geopend. Tijdens vakanties zal opvang plaatsvinden op locatie Wijchen, accommodatie sv AWC.

Openingstijden:

 • Schoolweken:
  maandag   14.00 uur – 18.30 uur
  dinsdag      14.00 uur – 18.30 uur
  donderdag  14.00 uur – 18.30 uur
 • Schoolvakanties: dagelijks 07.30 uur tot 18.30 uur – op locatie Wijchen.

Alverna

In Alverna maken we gebruik van de accommodatie van vv Alverna waar de kantine van het clubgebouw is ingericht als binnenruimte. Wanneer we buiten spelen zijn we veelal op het kunstgrasveld,  in het speeltuintje, op de (stenen) buitenplaats en het aangrenzende bos te vinden! Je hoeft geen lid te zijn van vv Alverna om aan te sluiten.

Bospad 5 6603 AR Alverna

Lrkp  339278997
Telefoon  06 – 43 46 23 96 (algemeen)
Email 

 

Dagritme

We hechten in school- én vakantieweken veel waarde aan het verzorgen van ritme en structuur  gedurende de dag.

Activiteiten

We hebben een gevarieerde themaplanning samengesteld met aandacht voor diverse sporten.

De Voetbal BSO is een aanwinst voor Heesch en omgeving!

Lees meer “De Voetbal BSO is een aanwinst voor Heesch en omgeving!”

Anne Leijen - aanvoerster H.V.C.H. VR 1

Het is belangrijk dat kinderen meer en gevarieerd bewegen. Voetbal is een mooi middel

Lees meer “Het is belangrijk dat kinderen meer en gevarieerd bewegen. Voetbal is een mooi middel”

Niels Voet - Jeugdtrainer N.E.C. O11

Veevuldig sporten en bewegen zal eveneens leiden tot verbeterde schoolprestaties

Lees meer “Veevuldig sporten en bewegen zal eveneens leiden tot verbeterde schoolprestaties”

Bart van Rooijen - coördinator onderbouw Vitesse

Sport en spel op de BSO dragen bij aan de persoonlijkheidsontwikkeling van kinderen

Lees meer “Sport en spel op de BSO dragen bij aan de persoonlijkheidsontwikkeling van kinderen”

Alwies Hendriks - Psychomotorisch trainer

Een mooie toevoeging op het trainen en spelen bij onze club

Lees meer “Een mooie toevoeging op het trainen en spelen bij onze club”

Roy Vissers - aanvoerder H.V.C.H. 1

De basisschooltijd is een belangrijke periode voor het ontwikkelen van motorische vaardigheden

Lees meer “De basisschooltijd is een belangrijke periode voor het ontwikkelen van motorische vaardigheden”

Thom van Berkel - Jeugdtrainer FC Utrecht O10

Kon ik vroeger maar naar zo’n Voetbal BSO!

Lees meer “Kon ik vroeger maar naar zo’n Voetbal BSO!”

Melanie Bross - speelster Jong Oranje en PSV, oud-speelster H.V.C.H.

Slide We hebben nog enkele plaatsen beschikbaar! RONDLEIDING AANVRAGEN DIRECT INSCHRIJVEN

Slide We hebben nog enkele plaatsen beschikbaar! RONDLEIDING AANVRAGEN DIRECT INSCHRIJVEN